Bodrum Koyları

Gezilecek Bodrum Koyları

Bodrum… Birbirinden güzel bodrum koyları, mavi ile yeşilin huzur veren uyumu, bembeyaz evleri, cennetten bir parça gibi doğası ile Ege’nin incisi…

Halikarnas Balıkçısı’nın dizeleri ile başlayalım Bodrum Turumuza;

”Yokuş başına geldiğinde Bodrum’u göreceksin,

Sanma ki geldiğin gibi gideceksin,

Senden öncekiler de böyleydiler,

Akıllarını Bodrum’da bırakıp gittiler.”

Ne güzel anlatmış şair Bodrum’u. Gerçekten de her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Bodrum, hafızalarda unutulmaz güzellikler bırakmaktadır.

Bodrum, doğa, tarih, kültür ve eğlence merkezidir. Bodrum’da yapılacak ilk iş tekne ile doğa harikası cennet koylarına tura çıkmaktır. Bu makalemizde sizlerle muhteşem Bodrum Koyları’nda bir tur atacağız.

Yalıçiftlik Koyu Hakkında

Bodrum’un en sakin koylarından biridir. İmara tam olarak açılmadığı için istila edilmemiş, çam ormanları ile çevrelenmiş adeta bir cennet görünümündedir. Rüzgar almasına rağmen denizi tertemiz ve sakindir. Bodrum’a giderek sakin ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için ideal koylardan biridir.

Bodrum Koyları – Gümbet Koyu

Gümbet, Bodrum Yarımadası’nın güneyinde bulunmakta ve merkeze 3 km uzaklıktadır. Denizi genellikle sakin ve dalgasızdır. Beyaz Bodrum evleri ile çevrelenmiştir. Oldukça geniş bir ve 1 km’den uzun plaja sahiptir.

Bodrum Koyları içinde gece hayatı en canlı olan koy Gümbet’tir. Gece kulüplerinde ünlü simalara rastlamak her zaman mümkündür. Oldukça hareketli barlar sokağı özellikle yaz akşamlarında oldukça kalabalıktır.

Gümbet kumsalında kamp yerleri ve spor aktiviteleri yapılacak birçok tesis bulunmaktadır. Denizi ve kumsalı muhteşem güzelliktedir. Gümbet’ de konaklamak için butik oteller, motel ve pansiyonlar bulunmaktadır.

Bitez Koyu

Bodrum Koyları içinde sörf sporunun yapıldığı merkezlerden biridir. Yarım ay şeklinde koy, mandalina ağaçları ile ünlüdür. Sahildeki balık restoranları, muhteşem doğası, berrak suyu ile en gözde koylardan biridir. Çökertme Türküsü, burada ortaya çıkmıştır.

Bardakçı Koyu – Nasıl Gidilir?

Koyun en önemli özelliği içme suyu kaynağı olmasıdır. Su perisi Salmakis efsanesinin merkezidir. Berrak denizi, kayalıklarla yeşil doğanın muhteşem manzarası ile cennet koylardan biridir. Bodrum Marina’dan teknelerle ulaşılmaktadır. Uzun yıllar Zeki Müren burada yaşadığı için Zeki Müren Koyu olarak da adlandırılmaktadır.

Ortakent Yahşi Koyu Nerede

Mandalin bahçeleri ile çevrili olan Ortakent Yahşi Koyu, Bodrumun en popüler koylarındandır. Denizi tertemiz, ışıl ışıl parıldamaktadır. Büyüleyici atmosferinin yanı sıra mavi bayraklı plajları ile turistlerin konaklamak için seçtiği en uzun koydur. Bodrum merkeze 12 km uzaklıktadır. Su spor tesislerinin yoğun olduğu koydur. Sörf, dalış eğitimleri verilmektedir. Ortakent Yahşi Koyu’nun tek dezavantajı yazları çok kalabalık olmasıdır. Sonbahar ve ilkbaharda gitmenizi tavsiye ediyoruz.

Bağla Koyu

Bodrum Koyları içinde en sakin olanlardan biridir. Bodrum merkeze 14 km uzaklıktadır. Daha çok kamp yapmak için Bodrum’a gelenler bu koyu tercih etmektedirler. Fazla binalaşma olmadığı için huzur arayanların uğrak yeridir. Denizin alabildiğine mavi hatta turkuaz rengi ile yemyeşil doğanın büyüleyici birleşimine sahiptir.

Karaincir Koyu Nerede

En az bilinen koylardan biridir. Denizi daha çok göle benzemekte ve serindir. Muhteşem manzaraya sahip Karaincir Koyu, görülmeye değer güzelliklerle doludur. Huzurlu plajları ile gelen turistleri kendine hayran bırakmaktadır.

Aspat Koyu Hakkında

Karaincir Koyu’ndan hemen sonra gelen Aspat Koyu, tropik ada gibidir. Hem huzuru hem aktiviteyi hem de muhteşem doğayı arayanlar için ideal tatil koyudur. Son yıllarda inşaatların artması ile sakinliğin yerini kalabalığın alacağını işaret etmektedir.

Bodrum Koyları – Akyarlar Koyu

Akyarlar Koyu - Bodrum
Akyarlar Koyu – Bodrum

Akyarlar Koyu, Bodrum’un en popüler koylarından biridir. Muhteşem havası yaz sıcağında bile bunaltmaz, pırıl pırıl denizi serin fakat üşütmez özelliktedir. Tek dezavantajı yazın çok kalabalık olmasıdır. Daha huzurlu bir zamanda gelmeyi düşünenler için Nisan ve Mayıs ayları idealdir. Özellikle Akçabük, Meteor Beach ve Fener Plajı görülmesi ve denize girilmesi gereken yerlerdir.

Turgutreis Koyu

Bodrum Yarımadası’nın batı kısmında bulunan Turgutreis, önemli turizm merkezlerinden biridir. Kos Adası ve sıralanmış on dört adaya karşı büyüleyici manzaraya sahiptir. Sörf noktalarından biri olan Turgutreis, günbatımının muhteşemliği ile ün yapmıştır. Buraya kadar gelipte gün batımını izlememek olmaz.

Gümüşlük Koyu – Nasıl Gidilir?

Antik çağda ki adıyla Myndos Antik Kenti… Turgutreisten sonra ulaştığımız Gümüşlük Koyu’nun iç kesimi küçük, şirin bir köy, sahil kısmı ise muhteşem plajların sıralandığı cennetten bir parça gibi. Köyde evler, market ve dükkanlar bulunuyor. Özellikle sanatseverlerin çok iyi vakit geçireceği dükkanlarda heykel, resim, takı gibi eşyalar satılıyor. Sahil kısmı dar olmakla birlikte denizi, kumu harika bir yer. Sahilde de entel takıcı dükkanları ve sanatçıların atölyelerine rastlamak mümkün.

Cennet Koyu Nerede ?

Bodrum Koyları - Cennet Koyu
Bodrum Koyları – Cennet Koyu

İsmini güzelliğinden ve doğasından almış koylardan biridir. Yemyeşil parıldayan denizi ile yeşilin çılgın serpintisinin kaynaştığı muhteşem bir doğa manzarasına sahip önemli bir koydur. En güzel taraflarından biri de fazla binalaşma olmamasıdır ki umalım hep böyle kalsın. Denizi her zaman sakin ve berrak, havası çam ormanlarından gelen hafif esintisiyle tek kelimeyle mükemmel bir yer.

Bodrum Koyları – Göltürkbükü Koyu

Bodrum’un en ünlü koyu diyebiliriz. Göktürkbükü cennet koyunda fazla tesis bulunmamakta bu da koyun güzelliğinin bozulmamasını sağlamaktadır. Harika deniz ve kuma sahip plajlarına giderek havlunuzu serip huzurun tadını çıkarabilirsiniz.

Bodrum kalesi hakkında daha fazla bilgi için tıklayabilirsiniz. Bodrum belediyesi için tıklayabilirsiniz.

© 2013 - 2024 Gezginkolik.com