Gün batımı tekne turu istanbul

Gün Batımı Tekne Turu İstanbul

Gün batımı tekne turu istanbul turunu gerçek anlamda görmek, tarihini öğrenmek ve muhteşem manzarasının tadını çıkarmak açısından tercih edilmesi gereken kültür ve eğlence turlarıdır. Özellikle Boğaziçi’nin gün batımında ki büyüleyici atmosfere tanık olmak ayrıcalık katmaktadır.

Gün batımında yapacağınız boğaz tekne turu, Adalar turu ve Haliç turu İstanbul’un tarihi, kültürel ve coğrafi açıdan zenginliğini ortaya koymaktadır. Denizinin mavi yeşil renk tonları, mis gibi havası, gökyüzünün maviden kızıla dönüşmesi muhteşem bir ambiyans yaşatmaktadır. Farklı birkaç noktasından başlamakta ve başlangıç iskelesinde son bulmaktadır gün batımı tekne turu istanbul turları. Tekne turları rota ve tur organizasyonuna bağlı olarak saatlik, günlük olarak hizmete sunulmaktadır. Gün batımı turları genellikle 1- 2 saat sürmekte, havanın kararması ile sonlanmaktadır.

Gün batımı tekne turu istanbul
Gün batımı tekne turu istanbul

Gün Batımı Tekne Turu İstanbul Turları Hakkında

Gün batımı tekne turu istanbul’un incisi Boğaziçi turu en çok tercih edilen turlardır. Birçok turist dünyanın bir ucundan kalkıp İstanbul’a gelmekte ve dillere destan boğaz manzarasını seyretmek için tekne turlarına katılmaktadır. İstanbul dışında ki şehirlerden gelenlerinde ilgi odağı Boğaziçi’dir. Çünkü Boğaziçi, İstanbul’u en iyi şekilde anlatan İstanbul’un gerdanlığı olarak adlandırılan önemli yerlerin başında gelir. Anadolu ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan Boğaziçi, kıyıları, tarihi yalıları, sarayları, kasr ve camileri, eğlence merkezleri, yemyeşil korulukları ile ünlüdür. Gün batımında kıyılarında tek tek yanan ışıkları ve bunların denize yansıması adeta büyüleyici bir ortam yaratmaktadır. Boğaziçi üzerinde Anadolu ve Avrupa’yı bağlayan üç adet köprü bulunmaktadır. Bu köprülerin altından geçerken eski İstanbul silueti adeta canlanmaktadır.

Gün batımı tekne turu istanbul’un bir başka güzelliği Haliç’tir. Gün batımında Haliç’in eşsiz manzarası dillere destan olmuştur. Şairlere ilham kaynağı olmuştur. Şehir hatları vapuru ya da tekne turları ile gün batımında Haliç manzarasını izleyerek, denizin mis kokusunu içinize çekebilir, yüzünüze çarpan tatlı esinti ile huzur bulabilirsiniz. Haliç turu Eyüpsultan ve Üsküdar arasında yapılmaktadır. Tekne rotası, Eyüpsultan, Sütlüce, Ayvansaray, Hasköy, Balat, Fener, Karaköy ve Üsküdar’dır. Üsküdar da tekneden inerek Kız Kulesi’ne sefer yapan teknelere binerek tarihi açıdan çok özel ve mimari açıdan etkileyici Kız Kulesine geçebilirsiniz.

Gün batımı tekne turu istanbul Haliç seferinde göreceğiniz tarihi yerler, Sokollu Mehmet Paşa Camii, Süleymaniye, Cibali, Ayakapı, Fener kızıl mektep, Balat, Haliç, Kasımpaşa, Galata Kulesi, Galata Köprüsü’dür. Gün batımı tekne turu istanbul’un en özel yerlerinden biri de Adalar’dır. Ada turları ile Kınalıada, Heybeliada, Büyükada, Burgazada ve Marmara adalarına ulaşabilirsiniz. Gün batımı tekne turu istanbul gezisi için birkaç alternatif bulunmaktadır. Bunlar özel tur firmalarının tekneleri, Şehir Hatları Vapur seferleri, lüks yat turlarıdır. Tekne turlarına katılmak için önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda olacaktır.

Gün batımı tekne turu istanbul boğazı için uzun ve kısa tur seçenekleri bulunmaktadır. Uzun boğaz turu, Eminönü’nden başlayarak Anadolu Kavağı’na kadar gitmekte ve yeniden Eminönü’nde son bulmaktadır. Arada ki İskelelerde inme imkanı da bulunmaktadır. Kısa tur programı Ortaköy’den başlayarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne kadar gitmekte ve Ortaköy’de son bulmaktadır. Kısa tur süresi bir saattir. Yemekli uzun tur yaklaşık 3 saat sürmektedir.

Gün batımı tekne turu istanbul Eminönü İskelesi’nden başlamakta ve sırasıyla Karaköy, Beşiktaş, Ortaköy, Kuruçeşme, Arnavutköy, Akıntıburnu, Bebek koyu, Aşiyan, Rumeli Hisarı, Emirgan, İstinye, Yeniköy, Tarabya, Kireçburnu, Sarıyer ve Rumeli Kavağı kıyılarından karşı yakaya yani Anadolu Yakasına geçiş yapılmaktadır. Anadolu yakası kıyısına yakın dönüş yolunda sırasıyla Anadolu Kavağı, Beykoz, Paşabahçe, Çubuklu, Kanlıca, Anadolu Hisarı, Kandilli, Vaniköy, Çengelköy, Beylerbeyi, Kuzguncuk ve Üsküdar’dan sonra Eminönü’nde son bulmaktadır. Gün batımı tekne turu istanbul Şehir Hatları Vapuru Eminönü İskelesi’nden başlamakta, Üsküdar ve Ortaköy İskeleleri’ne uğrayarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden dönüş yapmaktadır. Yine Ortaköy ve Üsküdar İskeleleri’ne uğrayarak Eminönü İskelesi’nde son bulmaktadır.

Gün batımı tekne turu istanbul’u tanımak, tarihi yaşamak, doğanın, huzurun keyfine varmak için mutlaka denenmesi gereken faaliyetlerden biridir. Bir kere gün batımı boğaz turu yapanlar her zaman yapmak istemektedir. Unutulmaz Boğaziçi turu için tekne kiralayarak davet verebilir, lüks yat kiralayarak özel günlerinizi kutlayabilirsiniz. Şehir hatları vapurları ile boğazın keyfine varabilirsiniz. Gezi seçeneklerini tur şirketlerinin internet sayfalarında daha detaylı bulabileceğiniz gibi gün batımı tekne turu istanbul sayfamızada bakabilirsiniz.

© 2013 - 2024 Gezginkolik.com